Specifieke massages

Massage bij pijnbestrijding volgens de Libosan therapie.

Een specifieke massage die vooral gericht is op het bestrijden van pijn en het opheffen van een bewegingsbeperking.
Door het behandelen van het geheel ga ik opzoek naar de oorzaak van de klacht. Vaak zit de oorzaak van de klacht namelijk niet op de pijnplek. Dit kan ertoe leiden dat je bijvoorbeeld voor pijn in je schouder en een bewegingsbeperking van je arm komt, maar ik je bekken behandel.

 

Een van de basistechnieken is het corrigeren van het bekken. Wanneer het bekken scheef staat, is de kans op verdere klachten zeer groot. De massagegrepen gaan diep de spieren in en zijn kort, intensief en snel. De massagetechnieken zijn niet fijn maar duren maar even.

Iedere massage wordt aangepast aan de individuele behoefte van de klant. De behandeling zal dus ook per keer kunnen verschillen.

De behandeling duurt maximaal 45 minuten per keer. Voorwaarde is wel dat voor deze behandeling de behandeling kuur van minimaal 5 weken moet worden afgemaakt. Daarna is het verstandig om de frequentie langzaam af te bouwen tot een vaste controle van eens in de zes á acht weken. Je merkt dan ook dat de klachten niet geheel over zijn en dat de controle na de zes á acht weken echt een must zijn.

De Massage bij pijnbestrijding volgens de Libosan therapie is geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld: nekklachten, hoofdpijnen,  slijmbeursontsteking in de schouder, pijn tussen de schouderbladen, rugpijn, tennis-, muis- en golfarm.
Soms wordt deze behandeling ook gecombineerd met het Medical Taping Concept voor een optimaal resultaat.

Referentie:

Ik heb altijd al een zwakke rug gehad maar op een gegeven moment liep ik bijna scheef van de pijn. Na meerdere behandelingen bleek dat een en ander aardig scheef stond en is er door middel van frequente behandelingen een structurele oplossing gevonden waarbij sport en de behandelingen van Willemijn hebben geleid tot minimale rugklachten.

Door Erik

 

Prijzen:

Rittenkaart 5 behandelingen van 45 minuten: € 205,00

Losse behandeling 45 minuten: € 45,00

 

Let op! Een massage rittenkaart is maximaal 1 jaar geldig.

 

Manuele Lymfedrainage Massage

Doel van de massage is het stimuleren van de lymfecirculatie waardoor vochtophoping vermindert. Het is een speciale vocht afdrijvende massage techniek met pompende massagegrepen.

 

Een zachte, niet pijnlijke en zeer langzame vorm van masseren met heel veel herhalingen, speciaal om de zeer kleine lymfevaatjes te stimuleren extra vocht af te voeren.

 

Lymfedrainage helpt bij het verminderen van pijn en zwelling na een blessure, ontstekingen, verzuurde spieren (bv na een duurloop), chronische vermoeidheid en Fibromyalgie. Maar een Lymfedrainage massage is ook zeer aan te raden kort voor een operatie om het ontstaan van wondvocht te beperken.

Prijzen:

45 minuten: € 45,00

60 minuten: € 57,50

 

Een cadeaubon in ieder gewenst bedrag is ook mogelijk

 

Lymfe taping

Vaak wordt de Manuele Lymfedrainage Massage gecombineerd met lymfe taping. Lymfe taping is een bijzondere manier van elastisch tapen, bedoeld om zwelling (vochtophoping) te verminderen.

 

Manuele Lymfedrainage Massage en Lymfe taping kunnen ook afzonderlijk worden ingezet

 

Referentie:

In februari had ik een blessure aan mijn voet opgelopen waardoor ik drie weken gips heb gehad. Nadat het gips verwijders was hield ik erg veel vocht in mijn voet vast. Op aanraden van Willemijn heb ik lymfe tape laten aanbrengen, het resultaat was de volgende dag al zichtbaar, de voet was al een heel stuk geslonken. Daarna heb ik het nog één keer laten tapen met een zeer goed resultaat. Ik ben er blij dat ik dit gedaan heb een makkelijk methode met een fantastisch resultaat. Ik raad het iedereen aan die na een blessure veel vocht vast houdt.

Door S te W.

 

Prijzen:

Aangezien er van tevoren niet precies bepaald kan worden hoeveel tijd en hoeveel tape er nodig is voor de behandeling, is het tarief voor het Lymfe Taping Concept vanaf € 25,00

 

Het is ook mogelijk om op locatie te komen tapen. (Binnen 10 km + € 7,50)

Massage bij Fibromyalgie

Deze massage is specifiek gericht op het verlichten van pijn en stijfheid in het bindweefsel rondom de gewrichten en de spieren. Het gevoel van algehele vermoeidheid en stijfheid vermindert en de spierfunctie verbetert. De massage heeft ook een ontspannende werking waardoor het een positief effect heeft op de stemmingswisselingen en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. De massage is zacht en in samenspraak met de klant.

 

Soms duurt het even voor het effect van de massage merkbaar is. De massage heeft een opeenstapelend effect. Door regelmatig een massage te ondergaan, is het resultaat op langere termijn het grootst. Iedereen met Fibromyalgie zoekt een snelle oplossing maar deze is er helaas niet. Aan te raden is iedere week een massage van 30 tot 45 minuten, tot het effect merkbaar is, daarna is 2 x per maand voldoende om het gewenste resultaat te behouden.

Prijzen:

45 minuten: € 45,00

60 minuten: € 57,50

Rittenkaart 5 behandelingen van 45 minuten: € 205,00

Rittenkaart 5 behandelingen van 60 minuten: € 255,00

 

Een cadeaubon in ieder gewenst bedrag is ook mogelijk

 

Let op! Een massage rittenkaart is maximaal 1 jaar geldig.

 

U kunt van een massage moe of duizelig worden door de afvalstoffen die tijdens de massage vrij komen. Ter ondersteuning van het versneld afvoeren van de afvalstoffen krijgt u na iedere massage een glas water aangeboden. Na meerdere behandelingen zult u merken dat deze effecten minder en de ontspanning steeds meer wordt.